3 Ocak 2016 Pazar

Hangouts Uygulaması

Zamanın etkili ve kaliteli kullanımı konusuna konforu da eklersek ve bunu eğitimle bütünleştireceğimizi belirtirsek kavramların cazibesi daha da artmaktadır. Öğretmen olarak istediğimiz her an ve her yerde ders anlatımını gerçekleştirmek ve bunu istediğimiz zamanda hedef kitlesi belirleyerek sunabilmek Google tarafından sunulan apayrı bir ayrıcalık. Üstelik ücretsiz.
e-etüt
Google Hangouts, Google tarafından geliştirilen bir anında mesajlaşma ve görüntülü görüşme platformudur. Hangouts On air ise on kişiye kadar dahil edebildiğiniz görüşmelerinizi ücretsiz olarak canlı yayınlama imkanı sunmasıyla ön plana çıkmaktadır. Canlı Hangouts’u kullanarak Google+ Ana Sayfanız ve YouTube kanalınız yoluyla başlatacağınız canlı ders anlatımlarını tüm dünyaya yayınlayabilirsiniz. Ayrıca yayının bir kopyasını düzenleyip paylaşabilirsiniz. Öğrenciler katılamadıkları dersleri daha sonra izleyebilirler.
Canlı Hangouts’u yayınlamak için aşağıdakilere sahip olmanız gerekir:
YouTube kanalı: Mevcut bir kanalınız yoksa bir YouTube kanalı oluşturun. SMS yoluyla YouTube kanalınızı doğruladığınızdan emin olun.
uzaktan eğitim canlı ders e-etüt



Google+ profili veya sayfası: Google+ profilinizin veya sayfanızın YouTube kanalınıza bağlı olduğundan emin olun. Yeni oluşturulan YouTube kanalları otomatik olarak Google+’ya bağlanır. Google+’ya bağlı olmayan bir kanalınız varsa bu kanalı bir Google+ profiline veya Google+ sayfasına bağlayabilirsiniz.  Ayrıca geçmişte bir Google+ profil yöneticisine bağlı olan bir kanalı yayınlamak için Google+ sayfanızı kullandıysanız sayfayı kendi YouTube kanalına bağlamanız gerekir.
Bir Canlı Hangout’un düzenleyicisi olarak yayınınızı ne zaman başlatacağınızı ve ona kimlerin katılabileceğini seçebilirsiniz. Yayınınıza katılanların mikrofon kontrolleri de sizin elinizde olacaktır.
uzaktan eğitim canlı hangout




Yayın sırasında sohbet butonuyla mikrofonu kapalı olan öğrencilerinizin sorularını yanıtlayabilirsiniz. Konuşmanızın bölünmesini engellemiş olursunuz ve öğrencileriniz konuyla ilgili sorularını konuyu bölmeden anında sorma imkanı bulurlar.
canlı ders online etütYouTube eklentisiyle yayınınız sırasında video izletebilir, videoyu durdurup üzerinde konuşabilirsiniz.
Yayın sona erdiğinde Google+ ana sayfanızın yanı sıra YouTube kanalınızda da yayınlanır. Buradan yayını düzenleyebilirsiniz. Yayının düzenlenen haline yayını paylaştığınız herkes ulaşabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder