3 Ocak 2016 Pazar

Google Eğitim Uygulamaları

Google Apps Education

Günümüzde 20 milyondan fazla öğrenci, öğretmen ve çalışan Google Apps (Uygulamalar) kullanıyor. Dokümanlar üzerinde işbirliği ile çalışma, ortak takvimler yaratma, eposta gibi pek çok gerçek zamanlı hizmet veren Google Apps paketi üniversiteler ve K12 düzeyindeki okullar için ücretsiz. 6 senedir hizmet veren ve her geçen gün etkileşimi ve işbirliğini destekleyen yeni özellikleri ile gelişen “Google Apps Education” son zamanlarda okulların vazgeçilmezi haline geldi. Eğitim kurumları kendilerine ait Google Apps platformunu kurabilir, özelleştirebilir ve 30 000 kullanıcıya kadar hizmet verebilirler.
Google Apps’te neler var? Google Mail, Google Docs/Drive (belgeler), Google Calendar (takvim), Google Groups (gruplar) gibi kolay, güçlü iletişim ve işbirliği araçlarını bir arada ve entegreli olarak çalışır şekilde bulabileceksiniz. Özellikle Google Docs bu paketin en güçlü ayağı. Google Docs kelime işlem, çizelge ve sunum olanağı veren bir web ortamıdır; kullanıcılar anında ve güvenli biçimde dosya oluşturabilir, saklayabilir ve paylaşabilir. Bu ortam herhangi bir formattaki dosyalarınızı saklamak için de 5GB depolama kapasitesi sunuyor ve bunlara herhangi bir yerde, herhangi bir anda ulaşılabiliyor.
Google Apps paketini ihtiyacınıza göre özelleştirebilirsiniz. Standart uygulamaların yanı sıra Marketplace’den alabileceğiniz ve sisteminize kolaylıkla entegre edebileceğiniz uygulamalar da mevcut. Weebly, Surveymonkey, Mindmeister, Engrade gibi egitim alanında kullanılan pek çok web tabanlı hizmetleri Google Apps sisteminize entegre edebilirsiniz. Ayrıca Moodle ve Haiku gibi LMS lerin de Google Apps ile entegreli çalışması mümkün.
Google Apps Eğitim paketi ile ilgili daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder