3 Ocak 2016 Pazar

Blog Nedir? Eğitimde Blog


  Blog Nedir?
 Blog düşüncelerinizi hızlıca gönderebileceğiniz, insanlarla etkileşime geçebileceğiniz kullanımı kolay web sitenizdir. Üstelik hepsi ÜCRETSİZDİR.  (Blogger.com)
• “Blog”terimi “Web Log” deyiminden türetilmiştir. Türkçe karşılığı olarak “web günlüğü”, “günce” gibi kelimeler kullanılabilir.
• "Blog" kelimesi fiil olarak bir blogu sürdürmek veya bloga içerik eklemek olarak da kullanılabilir.
• Veri girişlerinin dergi stilinde yapıldığı ve ters kronolojik sıra ile görüntülendiği kullanıcı-kaynaklı (user-generated) bir tür web sitesidir.
• HTML bilgisi olmadan, dosya transferi işlemlerine ve özel bir yazılıma ihtiyaç duymadan web sayfası oluşturmayı ve düzenlemeyi sağlayan yazarlık sistemidir.
 Eğitimde Blog 
Öğrenme ve öğretme sürecinde sosyal etkileşimin önemli olduğu araştırmalarda özellikle vurgulanmaktadır.
• Yazma & okur yazarlık becerileri
• Yansıtma & eleştirel düşünme
• İletişim & akranlarla işbirlikli çalışma
• Kişisel düşünceleri geliştirme

Öğrenmeye katkısı var mı? 
• Çevrimiçi dosyalama platformu
• İşbirlikçi öğrenme alanları
• Çevrimiçi tartışma
• Profesyonel gelişim
• Okul web sitesi
• Kütüphane portalı
• Bilgi-İletişim 

Eğitimde Blog Kullanımının Önemi
Avantajları
1.Öğrencilerin sürekli bilgi paylaşımı yapmasıyla aktif derse katılımı sağlanacaktır.
2.Bloga yazılan yazıların daha fazla öğrenciye hitap etmesi sağlar ve böylelikle bütün öğrencilerin o bilgiden yararlanmasını amaçlar.
3.Öğrencilerin öğrenme düzeyleri aynı olamayacağından geç öğrenen öğrenci ile yavaş öğrenen öğrenci birbirlerini beklemek zorunda kalmayacak ikiside bireysel farklılıklardan dolayı tekrar etme şansını bulur.
4.Öğrencilerin kendi düşüncelerini tartışması ve geri bildirim almaları sağlanır.
5.Öğrenciler grup çalışması yaparak bilgilerini yenilerler ve grupca ortak bir bilgiye varırlar.
6.Öğretmen Öğrencilerden bir konu hakkında bir bilgi isteyip sonra o bilgilerden yola çıkarak öğrencilerin ne kadar öğrenip öğrenemediği hakkında değerlendirme yapabilir ve buna karşın öğrencilere geri dönüt verebilir.
7.Öğrenen kesim sadece sınıfta değil sınıf dışında da öğrenmeyi gerçekleştirir blog sayfalarını takip etmesi sayfa ile ilgili yorumlarını yazması ile öğrenci okul dışında da öğrenimin devam etmesini sağlar.
8.öğrenenlerde katılım sayısı artar diğer öğrenenlerle tartışma kendi bilgilerini kendi blogunu oluşturma gibi etkinliklerle katılım artar.
10.Blog uygulaması sayesinde öğretici daha fazla kesime bilgi ulaştırabilir. 

11.Ders ile ilgili olan verilerin her ortamda tekrar tekrar görüleceğinden çalışma kolaylığı sağlar.
12.Öğreticinin paylaşmış olduğu verileri hemen görerek hem zamanında bilgilendirme hem de takip kolaylığı sağlar.

13.Yorum yapma, Dönütlerde bulunma, işbirlikçi çalışma ve verilerini saklayabilme& erişebilme kolaylığı
14.Belli bir kesime yönelik bilgi paylaşımında bulunma• 
15.Sınav tarihi, ödev, etkinlik, duyuru v.b. bilgiler hakkında paylaşım yapabilme 
Dezavantajları
• Blog’unuzun görünümünü değiştirebileceğiniz HTML taslaklarında oluşan aksaklık nedeni ile paylaştığınız bilginin okunamaması
• Blog sunucularından oluşan aksaklıklar sonucu bilginin paylaşılamaması
• Çok sayıdaki servis alternatifleri

KAYNAK : http://blogegitimci.blogspot.com.tr/

Hangouts Uygulaması

Zamanın etkili ve kaliteli kullanımı konusuna konforu da eklersek ve bunu eğitimle bütünleştireceğimizi belirtirsek kavramların cazibesi daha da artmaktadır. Öğretmen olarak istediğimiz her an ve her yerde ders anlatımını gerçekleştirmek ve bunu istediğimiz zamanda hedef kitlesi belirleyerek sunabilmek Google tarafından sunulan apayrı bir ayrıcalık. Üstelik ücretsiz.
e-etüt
Google Hangouts, Google tarafından geliştirilen bir anında mesajlaşma ve görüntülü görüşme platformudur. Hangouts On air ise on kişiye kadar dahil edebildiğiniz görüşmelerinizi ücretsiz olarak canlı yayınlama imkanı sunmasıyla ön plana çıkmaktadır. Canlı Hangouts’u kullanarak Google+ Ana Sayfanız ve YouTube kanalınız yoluyla başlatacağınız canlı ders anlatımlarını tüm dünyaya yayınlayabilirsiniz. Ayrıca yayının bir kopyasını düzenleyip paylaşabilirsiniz. Öğrenciler katılamadıkları dersleri daha sonra izleyebilirler.
Canlı Hangouts’u yayınlamak için aşağıdakilere sahip olmanız gerekir:
YouTube kanalı: Mevcut bir kanalınız yoksa bir YouTube kanalı oluşturun. SMS yoluyla YouTube kanalınızı doğruladığınızdan emin olun.
uzaktan eğitim canlı ders e-etüt



Google+ profili veya sayfası: Google+ profilinizin veya sayfanızın YouTube kanalınıza bağlı olduğundan emin olun. Yeni oluşturulan YouTube kanalları otomatik olarak Google+’ya bağlanır. Google+’ya bağlı olmayan bir kanalınız varsa bu kanalı bir Google+ profiline veya Google+ sayfasına bağlayabilirsiniz.  Ayrıca geçmişte bir Google+ profil yöneticisine bağlı olan bir kanalı yayınlamak için Google+ sayfanızı kullandıysanız sayfayı kendi YouTube kanalına bağlamanız gerekir.
Bir Canlı Hangout’un düzenleyicisi olarak yayınınızı ne zaman başlatacağınızı ve ona kimlerin katılabileceğini seçebilirsiniz. Yayınınıza katılanların mikrofon kontrolleri de sizin elinizde olacaktır.
uzaktan eğitim canlı hangout




Yayın sırasında sohbet butonuyla mikrofonu kapalı olan öğrencilerinizin sorularını yanıtlayabilirsiniz. Konuşmanızın bölünmesini engellemiş olursunuz ve öğrencileriniz konuyla ilgili sorularını konuyu bölmeden anında sorma imkanı bulurlar.
canlı ders online etütYouTube eklentisiyle yayınınız sırasında video izletebilir, videoyu durdurup üzerinde konuşabilirsiniz.
Yayın sona erdiğinde Google+ ana sayfanızın yanı sıra YouTube kanalınızda da yayınlanır. Buradan yayını düzenleyebilirsiniz. Yayının düzenlenen haline yayını paylaştığınız herkes ulaşabilir.

Google Googles Nedir? Ne İşe Yarar?

   Google’ın uygulamalarından birisi olan Google Goggles, görsel olarak arama yapmanıza imkan tanıyor. Herhangi çektiğiniz bir resmi arama yaparak sizlere sonuçları sunuyor. Bunun yanında size bir de QR kodları ile arama yapmanızı sağlıyor. Markalar ve metin içerikli görsellerde mükemmel sonuçları sizlere sunan başarılı uygulamalardan birisi .Google tarafından geliştirilen uygulama birçok alanda size kolaylık sağlayacak bu uygulama ile aramalarınızı kolaylaştırabilirsiniz. Uygulamayı Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.. Ayrıca uygulamanın iOS sürümü de mevcuttur.
          

Uygulama Ne Amaçlı Kullanılabilir?


  • Ürünler üzerinde yer alan barkod ve qrcode taraması yapabilirsiniz. Eğer ürün internet üzerinden satılıyorsa linklerini ya da görsel olarak ürünün kendisini aratabilirsiniz.
  • Firma logolarını tarayabilir ve ilgili firmanın web sitesine ya da markanın diğer logo görsellerine ulaşabilirsiniz.
  • Ünlü yerleşim yerlerinde ki tarihi binalar, ünlü ressamların yaptığı portreler ve benzeri Google resim servisinin tanımlayabileceği her nesneyi taratabilirsiniz.
  • Okuduğunuz kitaptaki bir paragrafı, etikette yazan bir cümleyi taratıp 40 dilde çevirisini gerçekleştirebilirsiniz. (Türkçede henüz doğruluk değerleri çok düşük.)
  • Kartvizit üzerindeki veya Qrcode içindeki bilgileri rehberinize ekleyebilirsiniz. Kartvizit üzerinde yer alan yazı fontunun Google tarafından tanınması yeterli.
  • OCR yazılımı olarak kullanabilirsiniz. 
  • 2D resimler: DVD, cd, yağlı boya tabloların bilgilerini elde edebilirsiniz.


Google Slayt Nedir?


Sizin için önemli olan hikayeleri anlatın. Google Slaytlar; çeşitli sunu temaları, binlerce yazı tipi, yerleştirilmiş videolar, animasyonlar ve çok daha fazlası ile fikirlerinize parıltı katar. Tüm bunlar ücretsizdir.

Sunularınıza dilediğiniz yerden ve dilediğiniz zaman ulaşın. Avuç içinizden sunu oluşturun, düzenleyin ve sunularınıza erişin.

Sunum yapın, kurulumla uğraşmayın kolayca sunun. Kablolu cihaz kullanmanız gerekmez. Google Slaytlar, Chromecast ve AirPlay'i desteklemektedir.

Bir daha asla "kaydet" düğmesine basmanız gerekmez. Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı sununun eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz.

İnternet'e bağlı değil misiniz? Sorun değil. İnternet bağlantınız olmasa bile sunularınıza dilediğiniz yerden erişebilirsiniz. Tarayıcınızda çalışmak için çevrimdışı düzenlemeyi etkinleştirmeniz veya dosyaları mobil cihazınızda sabitlemeniz yeterlidir.

Hemen başlayın. Siz kullanmaya hazır olduğunuzda Slaytlar da kullanılmaya hazırdır. Tarayıcınızdan veya mobil uygulamayla telefonunuzdan ya da tabletinizden bir sunu oluşturmanız yeterlidir.

Google E-tablo Nedir? Ne İşe Yarar?


Bırakın hesaplasın. Google E-Tablolar, verilerinizi renkli grafiklerle çarpıcı bir şekilde sunmanızı sağlar. Yerleşik formüller, pivot tablolar ve koşullu biçimlendirme seçenekleri zaman kazandırır ve sık gerçekleştirilen e-tablo görevlerini kolaylaştırır. Tüm bunlar ücretsizdir.


E-tablolarınıza dilediğiniz yerden ve dilediğiniz zaman ulaşın. Nereye giderseniz gidin, telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan e-tablolarınıza erişin, e-tablo oluşturun ve düzenleyin.


Bir daha asla "kaydet" düğmesine basmanız gerekmez. Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı e-tablonun eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz. 

Microsoft Excel dosyalarını açın ve düzenleyin. Excel dosyalarını Google E-Tablolarına veya Google E-Tablolarını Excel dosyalarına dönüştürün. Bir daha yazılım almak zorunda kalmayın.

İnternet'e bağlı değil misiniz? Sorun değil. İnternet bağlantınız olmasa bile e-tablolarınıza dilediğiniz yerden erişebilirsiniz. Tarayıcınızda çalışmak için çevrimdışı düzenlemeyi etkinleştirmeniz veya dosyaları mobil cihazınızda sabitlemeniz yeterlidir. 

Eklentilerle daha fazlasını gerçekleştirin. Eklentileri kullanarak E-Tablolar deneyiminizi daha ileri bir seviyeye taşıyın. Bir sonraki e-tablonuza biraz renk katmak için Styles eklentisini deneyin.
Daha fazla bilgi için https://www.google.com/intl/tr_tr/sheets/about/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Google Dokümanlar Nedir?

Google Dokümanlar, metin ve paragrafları kolayca biçimlendirmenize yardımcı olacak akıllı düzenleme ve biçimlendirme araçları ile dokümanlarınıza canlılık kazandırır. Binlerce yazı tipi arasından seçim yapabilir, bağlantı, resim, çizim ve tablo ekleyebilirsiniz. Tüm bunlar ücretsizdir.

Dokümanlarınıza dilediğiniz yerden ve dilediğiniz zaman ulaşın. Nereye giderseniz gidin, telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan dokümanlarınıza erişin, doküman oluşturun ve düzenleyin.

Bir daha asla "kaydet" düğmesine basmanız gerekmez. Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı dokümanın eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz.

Microsoft Word dosyalarını açın ve düzenleyin. Word dosyalarını Google Dökümanlarına veya Google Dökümanlarını Word dosyalarına dönüştürün. Bir daha yazılım satın alma endişeniz olmasın.

İnternet'e bağlı değil misiniz? Sorun değil. İnternet bağlantınız olmasa bile dokümanlarınıza dilediğiniz yerden erişebilirsiniz. Tarayıcınızda çalışmak için çevrimdışı düzenlemeyi etkinleştirmeniz veya dosyaları mobil cihazınızda sabitlemeniz yeterlidir.

Eklentilerle daha fazlasını gerçekleştirin. Eklentileri kullanarak Dokümanlar deneyiminizi daha ileri bir seviyeye taşıyın. Etiketler ve ad etiketleri oluşturup yazdırmak için Avery Label Merge eklentisini deneyin.

Hemen başlayın. Siz kullanmaya hazır olduğunuzda Dokümanlar da kullanılmaya hazırdır. Tarayıcınız yoluyla bir doküman oluşturmanız veya mobil cihazınıza ilişkin uygulamayı indirmeniz yeterlidir.

Daha fazla bilgi için https://www.google.com.tr/intl/tr/docs/about/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


Google Takvim Kullanımı

Google Takvim'i kullanmaya başlama

Google Takvim'i, tüm etkinliklerinizin takibini yapmak için kullanabilirsiniz.

Google Takvim'i alma

Google Takvim'i bilgisayarda, telefonda veya tablette kullanabilirsiniz. Oluşturduğunuz veya düzenlediğiniz tüm etkinlikler, Google Takvim'in oturum açmış olduğunuz tüm sürümlerinde otomatik olarak senkronize edilir. Gmail'deki etkinlikleri takviminize otomatik olarak alabilirsiniz Takviminizi başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Yaklaşan etkinlikler için bildirim alabilirsiniz.
Bilgisayar için Kullanımı
  1. Google Takvim sayfasına gidin.
  2. Zaten bir Google Hesabınız varsa oturum açın. Henüz bir hesabınız yoksa Hesap oluşturun'u tıklayın.
  3. Oturum açtıktan sonra Google Takvim'e yönlendirilirsiniz.
  4. Ayarlarınızdan birini değiştirmek için sağ üst köşedeki Ayarlar'ı settings gear button tıklayın.

Takviminizi başka bir kullanıcıyla paylaşma

Takviminizi arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabilirsiniz. Takviminizi paylaşarak yapabileceğiniz şeylere birkaç örnek verecek olursak:
  • Ana takviminizi başka bir kullanıcıyla paylaşarak o kişinin de sizin programınızı görmesini sağlayabilirsiniz.
  • Birden fazla kişinin düzenleyebileceği, örneğin "Doğa yürüyüşü" adında bir takvim oluşturabilirsiniz. Böylece, bir doğa yürüyüşü grubundaki herkes bu takvime etkinlik ekleyebilir.
Takviminize bir kullanıcıyı eklediğinizde, bu kullanıcının etkinliklerinizi nasıl göreceğini ve etkinlik ekleme veya etkinlikleri düzenleme gibi değişiklikler yapıp yapamayacağını belirleyebilirsiniz.

Takviminizi başka bir kullanıcıyla paylaşma

Takviminizi arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabilirsiniz. Takviminizi paylaşarak yapabileceğiniz şeylere birkaç örnek verecek olursak:
  • Ana takviminizi başka bir kullanıcıyla paylaşarak o kişinin de sizin programınızı görmesini sağlayabilirsiniz.
  • Birden fazla kişinin düzenleyebileceği, örneğin "Doğa yürüyüşü" adında bir takvim oluşturabilirsiniz. Böylece, bir doğa yürüyüşü grubundaki herkes bu takvime etkinlik ekleyebilir.
Takviminize bir kullanıcıyı eklediğinizde, bu kullanıcının etkinliklerinizi nasıl göreceğini ve etkinlik ekleme veya etkinlikleri düzenleme gibi değişiklikler yapıp yapamayacağını belirleyebilirsiniz.

Bildirimler

İlgilenmeniz gereken etkinlikleri unutmamak için telefonunuzda veya bilgisayarınızda görüntülenen ya da e-postayla gelen bildirimlerden yararlanabilirsiniz. Varsayılan bildirim ayarlarınızı değiştirebilir veya tek bir etkinlikle ilgili bildirimlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Google Görsellerle Arama

Görselle aramanın üç yolu vardır.

Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?


Google Drive Nedir?

Google Drive online depolama servisi, bütün kullanıcılarına bu hizmeti, 15GB’a kadar ücretsiz sunuyor. Bizim için önemli olan, hiç kaybetmek istemediğimiz resimlerimizi, belgelerimizi, videolarımızı bu servis aracılığı ile saklayabiliyoruz. Google Drive servisine bilgisayarımızdan drive.google.com adresinden kolayca ulaşabiliyoruz

Google Drive Uygulaması Nasıl Kulanılır?

iOS veya Android işletim sistemlerinde bu uygulamayı kullanabiliriz. Uygulamanın basit ve sade bir dile sahip olup, anlaşılabilir olması çok iyi. Uygulamaya girip alt tarafta bulunan “yükle” kısmından telefonumuzdaki istediğimiz bilgiyi, fotoğrafı, müziği seçip kolayca yüklüyoruz ve google drive’a ne zaman nereden ulaşırsak ulaşalım bu yüklediğimiz bilgilere erişebiliyoruz.. Google bunu wi-fi ile yükleme taraftarı olduğu için öynce wi-fi ile bağlanın diyor. Bulunduğunuz ortam wi-fi ile bağlantı kurmaya müsait değilse, “tümünü şimdi devam ettir” kısmına tıklayarak mobil bağlantı üzerinden yükleyebiliriz. “Oluştur” kısmından doküman, klasör, e-tablo oluşturabiliriz kolaylıkla. Asıl güzel olan özelik menüdeki “tara” kısmı bizce. Bu özellik biz her hangi bir şeyin raporun fotoğrafını çektiğimizde bunu otomatikman pdf dosyası olarak kaydetmemize yarayan muazzam bir seçenek. Misal, okuldasınız ve panoya uzun bir liste asıldı, vaktiniz kısıtlı, hemen tara kısmından bu listenin fotoğrafını çekip, daha sonra rütuşlanmış, netleştirilmiş ve pdf olarak kaydedilmiş şekli ile net bir şekilde inceleyebilirisiniz. Google Drive'ı telefonunuzda pdf okuyucu olarak da kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken pdf dosyalarınızı google drive'a yüklemek. Bu arada istediğiniz bilgiyi veriyi istediğiniz arkadaşınızla da kolaylıkla "paylaş" kısmından ister mail olarak, ister facebook üzerinden, ister twitter üzerinden paylaşabilirsiniz.

Google Drive kısaca bizim bilgilerimizi güvende tutan ve bize online depolama alanı açan oldukça kullanışlı ve güzel bir uygulama. Bütün kullanıcılarına sunduğu 15gb lık ücretsiz kotası ise çok da az değil. Dilerseniz bu alanları cüzi ücretlerle arttırabilirsiniz.

Kaynak: http://www.webtekno.com/yazilim/google-drive-nedir-nasil-kullanilir-h251.html

Gmail Nedir? Ne İşe Yarar?

Gmail nedir?

Gmail, (Google e-mail)  Google’ın ücretsiz web posta hizmetidir. google arama teknolojisi ile bütünleşik olarak sunulan Gmail, (günden güne artan) 2.600 megabaytın üzerinde saklama alanına sahiptir. Tüm önemli iletilerinizi, dosyalarınızı ve resimlerinizi sonsuza dek saklayabilir, aradığınız herhangi bir bilgiyi bulmak için çabuk ve kolay bir şekilde arama yapabilir ve iletilerinizdeki bilgileri ileti dizilerinin bir parçası olarak görüntüleyerek daha iyi yorumlayabilirsiniz.
Gmail’de, açılır pencereler veya hedefsiz reklam bantları yoktur, sadece küçük metin reklamları vardır. Reklamlar ve ilgili bilgiler iletilerinizle ilişkili olduğu için rahatsız edici olmadıkları gibi, işinize de yarayabilirler.

Gmail, anlık mesajlaşmayı e-posta deneyimiyle birleştirir; böylece çevrimiçi olduğunuz süre içinde arkadaşlarınızla daha yakın bir iletişim kurabilirsiniz. Kullanımı kolay, verimli ve hatta eğlencelidir. Gmail'in e-posta hakkındaki düşüncelerinizi değiştireceğinden emin olabilirsiniz. Gmail, Google’ın e-postaya yaklaşımıdır.

Sağladığı olanaklar

2,500 megabytetan (iki gigabyte) fazla ücretsiz alan; Hiçbir zaman maillerinizi silmek zorunda kalmayacaksınız.
İstediğiniz mesajları anında bulan entegre Google arama; 2675 adet mail içinde anında arama yaparak istediğiniz maile ulaşabilirsiniz.
Mesajların ve alakalı cevapların otomatik olarak "ileti dizilerine"düzenlenmesi; Daha Önce aldığınız mailler ve onların adresleri otomatik kayıt edilir. Gönderdiğiniz maillerde gönderilenler içerisine kaydedilmiştir. Yeni posta yazmak istediğinizde gönderilecek adresin baş harfini girmenizle birlikte mail adresleri listelenir ve adreslerden birini seçerek işinizi kolaylaştırır.
Yenilikçi Google teknolojisi ile güçlü spam engelleme; Gelen mailler içinde spam olanları anında ayıklar.
Büyük, can sıkıcı reklamlar yerine, sadece mesajlarınızın içeriği ile alakalı sayfa önerileri ve küçük metin reklamlar; Hiçbir hizmet bu kadar kaliteli olarak ücretsiz verilemezdi. Bunun karşılığı olarakta sizi rahatsız etmeyecek reklamlar.

Hesap Aktarma

Başka bir e-posta sağlayıcısından Gmail'e geçiş yapıyorsanız eski e-postalarınızı ve kişilerinizi Gmail'e kolayca aktarabilirsiniz. Arkadaşlarınıza yeni adresinizi bildirmeniz için size zaman tanınması amacıyla, yeni e-postalarınız 30 gün boyunca Gmail hesabınıza yönlendirilir.
Başlamadan önce, içe aktarma işleminin işe yaraması için diğer e-posta hesabınıza erişiminizin olması gerekir.
  1. Gmail'i açın.
  2. Sağ üst taraftaki dişli çark simgesini tıklayın.
  3. Ayarlar'ı seçin.
  4. Üst taraftaki Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi sekmesini açın.
    Hesaplar ve İçe Aktarma sekmesinde
  5. Posta ve kişileri içe aktar bağlantısını tıklayın.


    Bu ayarı görmüyorsanız iş yeri veya okul hesabınızın yöneticisi, kullanıcıların postaları içe aktarmasına izin vermemiş olabilir.
  6. Eski hesabınıza ilişkin bilgileri girin ve içe aktarmak istediğiniz öğeleri seçin. Başka bir Gmail adresinden içe aktarmaya çalışıyorsanız e-postalarınızı farklı bir yöntemle içe aktarmak için burayı tıklayın.
  7. İçe aktarma işlemini başlat seçeneğini tıklamanızın ardından, içe aktarmanızın başlayıp başlamadığını görmek için "Posta ve kişileri içe aktar" ayarına tekrar bakın. Hesabınız için başka bir onayın gerektiğini belirten bir mesaj görürseniz Devam et seçeneğini tıklayın.

Yeni iletileri Gmail'e otomatik olarak yönlendirme

Eski hesabınıza gönderilen yeni iletiler varsayılan olarak sonraki 30 gün boyunca Gmail'e yönlendirilir. Yeni iletilerin Gmail'e yönlendirilmeye devam etmesini istiyorsanız eski hesabınızda otomatik yönlendirmeyi ayarlamayı deneyin. Tüm e-posta sağlayıcıların otomatik yönlendirme hizmetini desteklemediğini hatırlatmak isteriz.

Kaynak: http://gmail.nedir.com/#ixzz3wD6biHRG
              https://support.google.com/mail/answer/164640?hl=tr

Google Eğitim Uygulamaları

Google Apps Education

Günümüzde 20 milyondan fazla öğrenci, öğretmen ve çalışan Google Apps (Uygulamalar) kullanıyor. Dokümanlar üzerinde işbirliği ile çalışma, ortak takvimler yaratma, eposta gibi pek çok gerçek zamanlı hizmet veren Google Apps paketi üniversiteler ve K12 düzeyindeki okullar için ücretsiz. 6 senedir hizmet veren ve her geçen gün etkileşimi ve işbirliğini destekleyen yeni özellikleri ile gelişen “Google Apps Education” son zamanlarda okulların vazgeçilmezi haline geldi. Eğitim kurumları kendilerine ait Google Apps platformunu kurabilir, özelleştirebilir ve 30 000 kullanıcıya kadar hizmet verebilirler.
Google Apps’te neler var? Google Mail, Google Docs/Drive (belgeler), Google Calendar (takvim), Google Groups (gruplar) gibi kolay, güçlü iletişim ve işbirliği araçlarını bir arada ve entegreli olarak çalışır şekilde bulabileceksiniz. Özellikle Google Docs bu paketin en güçlü ayağı. Google Docs kelime işlem, çizelge ve sunum olanağı veren bir web ortamıdır; kullanıcılar anında ve güvenli biçimde dosya oluşturabilir, saklayabilir ve paylaşabilir. Bu ortam herhangi bir formattaki dosyalarınızı saklamak için de 5GB depolama kapasitesi sunuyor ve bunlara herhangi bir yerde, herhangi bir anda ulaşılabiliyor.
Google Apps paketini ihtiyacınıza göre özelleştirebilirsiniz. Standart uygulamaların yanı sıra Marketplace’den alabileceğiniz ve sisteminize kolaylıkla entegre edebileceğiniz uygulamalar da mevcut. Weebly, Surveymonkey, Mindmeister, Engrade gibi egitim alanında kullanılan pek çok web tabanlı hizmetleri Google Apps sisteminize entegre edebilirsiniz. Ayrıca Moodle ve Haiku gibi LMS lerin de Google Apps ile entegreli çalışması mümkün.
Google Apps Eğitim paketi ile ilgili daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Quiver Nedir?


Quiver.

Quiver, özellikle küçük yaş gruplarında 3 boyutlu düşünme becerisi kazandırmak için kullanılabilecek arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle oluşturulmuş bir uygulama. Quiver uygulamasının web sitesinde çeşitli boyama kağıtlarını bulunuyor. Boyamalardan bir kaçı ücretsiz. İstediğiniz boyamayı çıktı alarak, istediğiniz boya kalemi ile, istediğiniz renkte, desende, hatta üzerine yazılar da ekleyerek boyama kağıdını tamamlıyorsunuz. Sonunda kağıda Quiver uygulaması yüklü olan tablet ya da akıllı telefonunuzla baktığınızda, sizin eklediğiniz boya, desen ve yazılarla birlikte, resminizin 3 boyutlu hale geldiğine, adeta “canlandığına” şahit oluyorsunuz. 

SPACECRAFT 3D NEDİR?





Bu uygulama aracılığıyla aralarında Curiosity'nin de bulunduğu birçok uzay aracını masanızın üzerine taşıyabilir, gerçekçi bir deneyim yaşayabilirsiniz. 
 
Spacecraft 3D uygulaması, artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip. Bu uygulamayı kullanmak için yapmanız gereken iki şey var, birincisi uygulamayı Google Play ya da App Store'dan indirmek, ikincisi ise uygulamanın çalışması için gerekli olan görselleri yazıcınızdan çıkarmak. İlgili görsellerden birinin çıktısını alıp masanızın üzerine yerleştirdiğinizde, Spacecraft 3D uygulaması sanal objenizi ekranınıza yansıtıyor. 
 
Google Play ya da App Store üzerinden 'Spacecraft 3D' aramasını yaparak uygulamaya ulaşabilir, ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

KAYNAK: http://www.donanimhaber.com/mac-os-x/haberleri/NASA-iOS-cihazlari-icin-Spacecraft-3D-uygulamasini-yayinladi.htm

Anatomy 4D Nedir?



Anatomy 4D Nedir?


Eğitim ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarını birleştiren bir uygulama olan 4D Anatomy uygulaması bir android uygulamasıdır. Android işletim sistemli tablet veya akıllı telefonunuza google playden öncelikle 4D Anatomy uygulamasını indirip kurun. Resmi pdf olarak kuygulamaya gösterin, isterseniz resmi yazıcıdan çıktı alarak da her yerde kullanabilirsiniz. uygulama çalışmaya başlayacak ve size insan vücudundaki her türlü sistemi gösterecek. Örneğin damarlar, üreme sistemi veya iskelet sistemi gibi. Arttırılmış gerçeklik uygulamaları ile eğitsel içerikler çok daha farklı bir hal alacaktır .



  Anatomy 4D- ekran görüntüsü   Anatomy 4D- ekran görüntüsü   Anatomy 4D- ekran görüntüsü

 Kaynakça: http://egitimteknoloji.net/2012/12/4d-anatomi-mobil-uygulamasi/
                 

İTues U Nedir? Nasıl Kullanılır?


https://www.youtube.com/watch?v=l5Tsw4u3CNc



İTunes U Nedir?

Tunes U ile kendi derslerinizi hazırlayarak, sınıfınızda iPad’in tüm potansiyelinden yararlanabilirsiniz. Bugün, yüzlerce üniversite ve lisenin kullandığı bu uygulama ile hazırladığınız derslerinizi öğrencilerinize sunabilirsiniz. Bu güçlü uygulama sayesinde tüm ders kaynakları öğrencilerin parmaklarının ucunda olacak.

Öğrenciler için iTunes U Ne İfade Eder?

Uygulamaya öğrenciler tarafından bakacak olursak, iTunes U uygulamasından, görüntülü veya sesli dersleri oynatabilir ve dersle eşzamanlı olarak not alabilirler. Kitap okuyabilir ve sunumları görüntüleyebilirler. Öğrenciler, ödevlerini bir liste halinde görüntüleyebilir ve her bir ödevi tamamladıktan sonra onları işaretleyebilir. Ders videolarını izleyen bir öğrenci videonun her kısmında not alma lüksüne sahip olur. Uygulama tarafından bu notun hangi saniyede alındığı da kaydedilecektir. Daha sonra öğrenci, hangi materyalde olursa olsun(video, eKitap, Podcast) aldığı tüm notları bir pencerede izleme imkanına sahip olur.
overview_works_together
Örneğin, ders kitapları doğrudan uygulamanın içinde hazır bulunur. Öğrenciler tek bir dokunuşla ödev olarak atanan bölümleri okumaya başlayabilirler. iBooks ile alınan notlar da, uygulamada kolayca gözden geçirilebilmeleri için birleştirilir. Böylece, ödev için bir videonun belirli bir bölümünün izlenmesini gerekiyorsa, tek dokunuşla doğrudan videodaki ilgili bölüme gidilebilir. Üstelik iTunes U; belgeler, notlar, önemli noktalar ve yer işaretlerinin tüm aygıtlarda güncel kalmasını sağlar.

iTunes U’da dersler nasıl hazırlanır?


iTunes U Course Manager’daki ekran yönergeleri, derslerinize kaynak ekleme işlemi boyunca sizi yönlendirir. Yüklediğiniz her şey Apple tarafından barındırılır ve dersi alan herkes tarafından kullanılabilir. Böylece derslerinizin bir kopyasını oluşturabilir, düzenlemeler yapabilir ve yeni bir sınıf için de kullanabilirsiniz.

Derslerin içeriği nasıl olur?

overview_easy
iTunes U dersleriniz, normal bir derste kullandığınız her şeyi içerir: ders programı, ev ödevleri, ara sınavlar ve daha fazlası. Dersleriniz ayrıca; kendi görüntülü ve sesli derslerinizi, İnternet, iBookstore, App Store ve iTunes Store’da bulunan içerik ve bağlantılar gibi etkileşimli öğeleri de içerebilir. Ayrıca isterseniz, iTunes U kataloğundaki 500.000 ücretsiz kaynak arasından; örneğin müzelerden, üniversitelerden ve kültür kurumlarından, sesli ve görüntülü içerikler ekleyebilirsiniz.
Kullanabileceğiniz materyaller şöyledir:
  • Ses ve görüntü
  • Sunumlar
  • Belgeler
  • PDF’ler
  • ePub biçiminde kitaplar
  • iOS uygulamaları
  • Web bağlantıları
Öğrencilerinizin dersinizi alabilmeleri için onlara, derse kayıt isteğinde bulunmalarını sağlayacak bir kod veya URL daveti göndermeniz yeterli. Bu özel ders dağıtımı, okulunuzun veya kurumunuzun programa kaydolup olmadığından bağımsız olarak, iTunes U’ya kaydolmuş tüm öğretmenler tarafından kullanılabilir.
iTunes U sitesi olan bir kurumda eğitim veriyorsanız, dersleriniz iTunes U’da bulunan, dünyanın en geniş ücretsiz çevrimiçi eğitim kataloğuna eklenebilir. Stanford, Yale, Oxford, UC Berkeley, MoMA ve New York Halk Kütüphanesi; ders anlatımlarını, videolarını, kitaplarını ve diğer kaynaklarını tüm dünyadaki öğrencilerle ve yaşam boyu öğrenmenin önemine inanan kişilerle paylaşan yüzlerce seçkin kurumdan yalnızca bir kaçı.
KAYNAKÇA: http://www.egitimag.com/e/itunes-u-nedir/